“Интригата за челното място е реална, това първо. Второ, виждаме и

...
“Интригата за челното място е реална, това първо. Второ, виждаме и
Коментари Харесай

Аууу, каква ку.ва е Първан! Киро прати сътрапезника си в „Дарик“ да плюе по ГЕРБ и да завърти интрига

“Интригата за челното място е действителна, това първо. Второ, виждаме и конспирация на още няколко места в класирането ”, уточни в ефира на Дарик Първан Симеонов от “Галъп интернешънъл болкан “ и изясни, че борбата за третото място ще бъде сред Движение за права и свободи и „ Възраждане “.
По думите му другата конспирация ще бъде към бариерата за влизане в Народното събрание, където са се събрали Има Такъв Народ, “Български напредък ” и “Левицата ”.
Той изясни, че исторически видяно, когато е имало такава конспирация за първото място, огромна маса гласоподаватели са излизали и са накланяли везните в последния миг.
“ГЕРБ са по-малки, само че с по-твърда поддръжка. ПП-ДБ са по-големи, само че поддръжката им не е твърда. Големият въпрос е дали ПП-ДБ ще съумеят най-после да активизират този собствен запас. Различно е естеството на поддръжката при двете обединения ”, добави той.
“Кампанията може да се трансформира в такава с две варианти – „ за “ и „ срещу “ ГЕРБ ”, изясни ку.венски Симеонов и добави, че съгласно него ГЕРБ се пробват да размият тази тематика и да я трансфорат в “про ” и “анти ” Русия.
“Възраждане “ имат в допълнение преимущество поради подписката за референдум, която събират. „ Възраждане “ не е единствено националистическа партия – тя е коктейл от протестни настроения и не е ясно дали няма да кипне. Въпреки това има едно значимо събитие – гласуването за партията не дава ясна визия какво се случва с гласа на подкрепилия ги.
Никой не декларира подготвеност да работи с „ Възраждане “, което значи, че няма вероятност те да ръководят, в случай че не съберат над 50% ”, изясни Симеонов по отношение на вероятностите пред партията на Костадинов. “Офертата на политическите радикали не е толкоз привлекателна ”, допълни той.
Според Симеонов провокациите към нас са доста. Войната, банковите разтърсвания в Съединени американски щати и инфлацията. Въпреки това може да се окаже, че ентусиазмът на партии като „ Възраждане “ и Има Такъв Народ не може да победи партийната дисциплинираност, каквато имат Движение за права и свободи и другите остарели партии.
“Български напредък “ е по-прагматичен политически състезател. Това резервира техните шансове за превъзмогване на бариерата. ” Според него обаче партията на Янев, поради наличието си в политическия развой през последните месеци, може да се окаже обичайно изхабена.  “Винаги, когато влезеш в тв приемника, губиш ”, добави той.
По думите на Симеонов Има Такъв Народ също изгубиха лицето си на нов състезател, все пак имат своята подписка за референдум, което може да изиграе основна роля.
“Левицата “ няма кардинални разлики по концепциите с Нинова. Това не е нещо по-либерално ляво. Това не са нови лица – по критерия за новото ”, изясни Симеонов по отношение на новата групировка. Според него може да се окаже, че различната роля по отношение на Българска социалистическа партия ще завихри протестни дейности и наказателно гласоподаване против Нинова и това може да даде положителни шансове на “Левицата ” да премине прага.
“Не поддържам никого ” се оказа една от изненадите на предишните избори ”, изясни политологът. По думите му 80 хиляди на предходните избори бяха дали своят вот по този метод и може в този момент да забележим и по-високи стойности.
Според него това е внимателен избор, който изисква да извършиш едно политическо деяние, което няма политически резултат и затова мъчно може да се планува дали ще забележим нарастване, или спад в него.
„ В България ясно се оформят 2 лагера “, съобщи Симеонов по отношение на вероятностите за съставяне на кабинет. „ Един закостенял, който гледа с едно око на Изток. Другият е по-малко общество, само че по-влиятелно, което е прозападно “.
По думите му, за да има постоянна структура на ръководство, би трябвало някак да се схванат и двата лагера, тъй като всичко отвън това ще е несигурно и няма да се употребява с доверие. Силни резултати на „ Възраждане “ може да бъде стряскащо и би спомогнало за сходен консенсус, добави политологът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР